Nieuws

Diplomalijn SEA

Sports Education & Adventures heeft als voorgenomen doel niet alleen de zwemlessen naar een hoger niveau te brengen maar ook het plezier en het eindresultaat! Onderdeel daarvan is te kijken naar de inhoud van de bestaande zwemdiploma’s. Wat wordt er gevraagd, is het toereikend voor wat de kinderen straks te wachten staat en wat is de uiteindelijke verwachting van de klant, oftewel de ouders? Dit onder de loep nemende moesten we erkennen dat we in Nederland best goed op weg zijn maar het toch anders ingevuld kan worden. Omdat de weg voor ons al eens bewandeld is door onder andere de diplomalijn Superspetters van de KNRB en Easyswim, zijn we gaan kijken wat we daar nog missen. Zo zijn we tot het SEA zwem ABC gekomen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is zwemdiplomac.jpg
Het C diploma van de SEA diplomalijn

Dit is stap 2 van het verbeteren van het niveau in Nederland. Al eerder hebben we de opleiding tot zwemonderwijzer onder de loep genomen en de nodige aanpassingen aangebracht. Hiermee hopen we de zwemlessen een bijzonder impuls te kunnen geven, leuk en uitdagend te maken en de ouders betrokken te krijgen in wat we doen en waarom we dat doen. Na de diplomalijn komt de volgende stap, het nieuwe afzwemmen!

Tijdens de opleiding voor zwemonderwijzers wordt veel tijd gestoken in het uitdagen en motiveren van kinderen. Daarbij hoort uiteraard het plezier en de arbeid. Ondanks dat kinderen allang voldoen aan vaardigheden worden ze geconfronteerd met dreigende zwemonderwijzers (vandaag gaan we kijken naar wie er mag afzwemmen), ouders die met goedbedoelde adviezen komen (en uitlatingen doen als… je weet dat je het kunt). Kinderen komen soms trillend en huilend aan om te gaan afzwemmen. We vragen ons af of dit het plezier is dat we voor ogen hebben. Een vaak terugkomende opmerking onder vakgenoten is dat dit het leven is, er meer examens gaan komen. Wij zijn van mening dat het niet onze expertise is kinderen hierop te voorbereiden maar dat het onze taak is de kinderen op een snelle en leuke manier zwemveilig te maken.

Zwemveilig. Wat is dat dan? Dat een kind, onder de druk van joelende ouders, een aantal banen kan zwemmen? Of willen we dat kinderen zich veilig in en om water kunnen begeven, ook in een onbewaakt ogenblik? Sports Education & Adventures heeft voor het laatste gekozen. Vandaar dat we binnenkort (startend in januari 2022) met het nieuwe afzwemmen gaan starten.

Aankomende december gaan de verschillende locaties van Zwemjufmirjam en Zwembad Waterwijs starten met het uitproberen van deze manier van werken! Binnenkort zullen we u hierover meer vertellen


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

%d bloggers liken dit: