Zwemonderwijzer

Als u werkt in of om een zwembad, bevindt u zich in een vrolijke sector waarin van alles te beleven valt. Of je zwemles geeft of (zwem)activiteiten en evenementen organiseert. Het aantal zwembaden bij gemeenten, zwembad exploitanten, recreatiebedrijven, hotels en attractieparken is enorm toegenomen. Door de vergrijzing, het verloop onder het zwembadpersoneel en door de huidige eisen op het terrein van veiligheid en hygiëne is er in binnen- en buitenland grote vraag ontstaan naar allround medewerkers.

U houdt van zwemmen, lesgeven, sport, spel en animatie of controle uitvoeren over een vellige en schone werkomgeving en vooral van water! Dan is werken als zwemonderwijzer echt iets voor u!

Cursus inhoud  Zwemonderwijzer

– Lesgeven in een zwembad
– Wetmatigheden van water
– Basiselementen van het zwemmen
– Instructie geven van “watergewenning t/m zwemdiploma C (incl. stage)

Toelatingseisen

Minimaal 16 jaar
In bezit van een EHBO-diploma en certificaat Zwemmend redden , KNBRD of certificaat Toezichthouder zwembaden
(EHBO/MFA, EFR (kan behaald worden bij SEA)
Aanbeveling vanuit het werkveld (indien van toepassing)
Affiniteit met het geven van instructie aan de diverse leeftijdsgroepen
Zwemdiploma C

Cursusduur en afsluiting
De cursus duur bepaal je zelf, afhankelijk van ervaring, hoeveelheid stage uren en het doorlopen van je portfolio. Tijdens de cursussen moet u rekening houden met een studiebelasting van ca. 12 uren per week. Een groot deel hiervan is bij een zwembad of het leerbedrijf van Sports Education & Adventures. Daarnaast heeft u 1 tot 4 uur studietijd nodig voor voorbereidingen en het verwerken van les- of cursusopdrachten.

Afsluiting
De cursus voldoet aan de eisen die in nederland marktcomform gesteld worden. Na afloop van uw stage is er een driedelig examen. Dit betreft de theorie uit het portfolio, een theorie examen en een praktijkexamen.

Kosten

De kosten voor de opleiding zwemonderwijzer bedragen € 1250,00

Inschrijven

Om in te schrijven of voor meer informatie, vul het contactformulier in

%d bloggers liken dit: