Diplomalijn

Een kindje wordt huilend naar je toegebracht. ‘Hij vindt het een beetje spannend’ Kom op je kan het! Doe je best, we zijn trots op je! We lopen naar het bad waar alle kinderen plaats nemen op de bank waar ze mogen wachten tot ze aan de beurt zijn om hun kunnen te laten zien. ‘Oei, als het maar lukt’ zie je ze denken.. Kom op!! hoor je van de tribune…….

Een greep uit een willekeurige afzwemronde. Wat is het afzwemmen een beladen gebeurtenis. Onder het mom van een feestje zitten de kinderen 1,5 uur in spanning, rillend van de kou, te wachten tot ze iets doodengs moeten laten zien. Afzwemmen is niet leuk. Het is geen feestje! Anders hadden de papa’s en mama’s niet al dagen van tevoren al hun goede bedoelingen over je uitgestrooid. anders had de badmeester er niet zo een gedoe van gemaakt richting dit grote moment. Afzwemmen is eng!

Visie SEA zwemdiploma’s

Sports Education & Adventures heeft als doel het niveau van zwemles in Nederland te verbeteren. Instappen waar het beter kan! Zwemles moet een feestje zijn en afzwemmen al helemaal! Vraag is dan, wat is belangrijk? Natuurlijk moet een kind op een comfortabele en veilige manier bepaalde afstanden afleggen. Bijzondere situaties het hoofd kunnen bieden. Maar is een kind dan ‘zwemveilig’ zoals er zoveel geroepen wordt? Wij denken van niet. Daarom hebben we een diplomalijn ontwikkeld dat aansluit aan wat zowel de zwembranche belangrijk zegt te vinden maar ook u als ouder! u wilt toch ook uw kind met een veilig gevoel naar het zwembad durven sturen?

Sports Education & Adventures A diploma

Tijdens de zwemlessen willen we niet dat kinderen te lang moeten wachten. Ze krijgen het koud, het gaat vervelen en ze leren er niets van. Toch vragen we de kinderen tijdens afzwemmen te zitten en op hun beurt te wachten. Dan mogen ze hun kunstje doen. Netjes statisch hun baantjes afmaken, door het gat, we kennen het inmiddels allemaal!

De diploma’s van Sports Education & Adventures verschillen niet heel veel van de andere organisaties. De uitvoering is hetzelfde, hier en daar is er iets aangepast in de afstanden. Toch is een kind met ons A, B of C diploma compleet anders getoetst. niet alleen op competenties maar juist op zwemveiligheid. Kunt u uw kind op het niveau van het betreffende diploma veilig naar het zwembad laten gaan? Is uw kind daar zwemveilig?

Afzwemmen

Tijdens de zwemlessen leren de kinderen alle kunstjes. Een aantal banen op de buik, op de rug, borstcrawl en natuurlijk rugcrawl. Om klaar te zijn voor het diploma wordt dit allemaal getoetst tijdens de zwemles. De kunstjes zijn in de pocket!

Sports Education & Adventures B diploma

Het afzwemmen moet een feestje zijn! Ze laten zien wat de instructeurs allang weten, ze zijn op hun niveau zwemveilig. Tijdens allerlei spellen laten de kinderen zien dat ze zich kunnen redden in een zwembad. Met matten, drukte, speelelementen! Ze krijgen te maken met alles dat ze met recreatief zwemmen ook zullen aantreffen. Hier gaat het om! Niet dat baantje op de buik maar zich redden in de hectiek van ‘vrij zwemmen’

Uw kind is vrij in het water. Tijdens de zwemlessen heeft uw kind laten zien de zwemslagen te beheersen, alle kunstjes onder de knie te hebben. Door veel spel, met alle kinderen te oefenen zijn ze voorbereid op wat hen in het ‘grote bad’ te wachten staat. Ze hebben er zin in! Spelen met de matten, attributen en met elkaar! Nu gaan ze echt laten zien dat ze hun diploma waard zijn!

Sports Education & Adventures C diploma

Inmiddels zijn er meerdere zwemscholen die dit diploma aanbieden. Een aantal scholen delen de visie dat het anders kan en moet! We nodigen uw organisatie dan ook uit om samen te bouwen aan ons gezamenlijke maatschappelijke doel, de veiligheid in en om het water! Aangesloten scholen zijn:

Zwemjufmirjam in onder andere Ede en Ellecom en Zwembad Waterwijs in Utrecht welke in de zomer van 2021 hun stap in het diepe gemaakt hebben. Mocht u meer informatie willen over onze diploma’s, vul het contactformulier in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: