Lifeguard

De opleiding Lifeguard is te gebruiken als verplicht onderdeel voor de opleiding zwemonderwijzer. Daarnaast zie je tegenwoordig veel studenten langs zwembaden of recreatieplassen werken, de kans dat ze deze opleiding gedaan hebben is heel groot! Het voordeel van deze opleiding is dat je in korte tijd een diploma op zak hebt dat je al een leuke baan kan opleveren!

De Lifeguard is vaak een zwembadmedewerker met het accent op toezichthouden. De Lifeguard draagt zorg voor de veiligheid van gasten, collega’s en zichzelf. Je houdt toezicht op de gasten die gebruik maken van het zwembad en de andere faciliteiten van de accommodatie. De Lifeguard zorgt ervoor dat gasten het naar hun zin hebben. Je treedt op als gastheer. De Lifeguard draagt ook zorg voor de hygiëne. Je maakt verschillende ruimtes in de zwembadaccommodatie schoon en meet regelmatig de kwaliteit van het zwemwater.De Lifeguard heeft twee kerntaken. Hij draagt zorg voor (de veiligheid van) de gasten en voor de hygiëne

Stage

Het is verplicht om tijdens deze opleiding stage te lopen. Je moet namelijk aan de hand van een aantal opdrachten een portfolio maken. Deze opdrachten hebben betrekking op het werk als lifeguard in een zwembad. Wij adviseren iedereen om minimaal één dagdeel per week stage te lopen in een zwembad. Daarnaast worden uw opdrachten ook afgetekend door uw stagebegeleider. De beoordeling wordt gedaan door een gelicentieerde docent. Mocht u zelf geen stage kunnen vinden dan zijn wij bereid om hierin te bemiddelen zodat ook u een goede leerplaats kan vinden.

De bedoeling is naast een stagebad ook bij ons intern stage te lopen. Hier kunnen we snel schakelen en bijsturen en kom je in de meest voorkomende situaties terecht. De zekerheid van een kwalitatief hoge opleiding kunnen we zo waarborgen. Deze stages sluiten meestal aan op de opleiding dag waardoor het extra reizen tot een minimum beperkt blijft. Onze stages zijn te lopen in Doetichem, Ellecom, Utrecht en Ede.

Inhoud

Zoals gezegd, de Lifeguard heeft twee kerntaken. Je draagt zorg voor (de veiligheid van) de gasten en voor de hygiëne. De basis voor de opleiding is oa de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden.

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die de vaardigheden en kennis wil leren om als lifeguard te kunnen werken in een zwembad. Er is geen specifieke vooropleiding nodig.

Kosten

De kosten voor de opleiding lifeguard bedragen € 450,00

Inschrijven

Om in te schrijven of voor meer informatie, vul het contactformulier in

%d bloggers liken dit: