Eerste hulp (EFR)

Deze EHBO- en reanimatie-organisatie, die voorheen onderdeel uitmaakte van werelds grootste duikorganisatie PADI, is sinds 2005 een onafhankelijke eigen organisatie geworden en heeft nu ook opleidingen voor buiten de duikwereld ontwikkeld.

Overzichtelijk en wereldwijd

Groot voordeel van alle EFR-opleidingen is, dat de leerstof erg overzichtelijk is ingedeeld, er erg mooi lesmateriaal voorhanden is en de opleiding zeer laagdrempelig en stressloos is. Dat spreekt mensen erg aan. De opleidingen worden over de hele wereld in diverse talen op dezelfde manier en met dezelfde boeken verzorgd door EFR-instructeurs. Vooral de opleiding tot EFR-instructeur is momenteel een snel groeiende opleiding op instructeursgebied in Nederland vanwege de kwaliteit, korte duur, internationale status en laagdrempelige filosofie. Daarom geven wij en certificeren wij onze instructeursopleiding in samenwerking met Emergency First Response.

Wat is Emergency First Response (EFR)?

EFR is een internationale EHBO- en reanimatie- organisatie, die vroeger deel uit maakte van de bekende duikorganisatie PADI en sinds 2005 ook zelfstandig buiten de duikwereld actief is over de hele wereld. Al hun cursussen zijn in diverse talen ontwikkeld. Hun website met alle informatie: www.emergencyfirstresponse.com

Wat is de status van EFR in Nederland?

EFR-instructeurs leren tijdens hun opleiding, dat ze hun cursussen mogen aanpassen aan de plaatselijke richtlijnen. Dat doen ze ook, wanneer ze opleiden voor andere certificaten dan een certificaat van EFR. Nadat zij hun bevoegdheid hebben behaald als instructeur, mogen zij gaan opleiden. Welke boeken en lesmaterialen ze daarbij gebruiken is hun vrije keuze, mits de opleiding maar voldoet aan de eindtermen voor het betreffende certificaat.

Onderdelen EFR

De volledige opleiding bestaat uit meerdere onderdelen. Bij Sports Education & Adventures is de opleiding in de basis alle onderdelen en wanneer er een certificaat overlegd wordt volgt er een vrijstelling. De onderdelen zijn:

  • Primary and Secondary Care (voor duikers en niet-duikers);
  • Care For Children;
  • CPR & AED.

Kosten

De kosten voor de EFR opleiding zijn €175,00 inclusief cursus materialen

Inschrijven

Ga om in te schrijven of voor meer informatie naar ons contactformulier

%d bloggers liken dit: