Effecten van Covid maatregelen

Er wordt binnen de zwembadbranche in de media enorm veel informatie gegeven en zorgen geuit over welke effecten de Covid 19 maatregelen hebben op de gesteldheid en vaardigheden van de kinderen. Helaas is het ook binnen de branche niet anders dan erbuiten, voorstanders en tegenstanders van maatregelen staan dikwijls tegenover elkaar.

Vooropgesteld, Zonder lockdowns en maatregelen is de continuïteit van de zwemlessen gewaarborgd en zullen de kinderen eerder (niet sneller) afzwemmen. Hierdoor komen er eerder nieuwe plekken vrij om kinderen op te roepen. Het is dus zeker zo dat de wachtlijsten groeien.

Vanuit de verschillende ondernemingen binnen de branche wordt helaas ook onjuiste informatie gegeven. Ondernemers zijn geraakt en er zijn frustraties. Vanuit die voor hun belangrijke belangen, worden via allerlei soms zelfbenoemde kanalen, verhalen de wereld in geholpen. Dit kan zeker voor een ondernemer een realiteit zijn maar daarmee valt niet de branche over één kam te scheren.

Wachtlijsten

Zoals eerder gezegd. Door alle sluitingen, lockdowns en maatregelen die zwembaden en zwemscholen moeten nemen om te voldoen aan de maatregelen, zwemmen kinderen minder. Of liever gezegd, hebben kinderen vooralsnog minder gezwommen. Hierdoor stromen de kinderen minder snel uit en kunnen kinderen dus niet opgeroepen worden. Het resultaat is daarom inderdaad langere wachtlijsten.

Dit is echter niet het enige probleem. Vanuit de branche luidt men de noodklok wat betreft het grote tekort aan gekwalificeerde medewerkers. Het is een zorgelijke ontwikkeling, wat echt een bom legt onder de continuïteit en zwemveiligheid in Nederland. Het feit dat er simpelweg geen gekwalificeerd personeel meer te vinden is en waardoor ook de veiligheid van bezoekers in gevaar kan komen is een groter probleem dan de Covid 19 maatregelen. Eén en ander is terug te lezen in een artikel dat uitgebracht is door de branche.

De kinderen halen minder snel hun zwemdiploma

We kunnen niet ontkennen dat er veel verhalen rond gaan dat kinderen er langer over doen om het zwemdiploma te halen. Dit is echter niet een gegeven dat de branche treft en heeft helaas meer iets weg van bangmakerij. De reden van dit soort verhalen in de media kunnen we alleen over speculeren. Het is echter simpelweg niet waar!

Er zijn enorm veel zwembaden en zwemscholen in Nederland die enorm mooie resultaten behalen. Kwalitatief goede zwemmers aanlevert in een heel mooi gemiddeld aantal zwemlessen. Enorm veel van deze ondernemingen zijn in de vakanties gesloten. Doorgaans is er bij deze kinderen geen of een minimale terugval en sommigen komen zelfs sterker uit een pauze. Het is niet leuk om te zeggen maar wanneer dit het geval is zegt het meer over de zwemschool dan over de branche.

Het klinkt raar maar wees niet bang dat uw kind er heel lang over gaat doen om het diploma te halen. Ze doen er wellicht langer over maar zijn zeker niet minder snel. Hier zit een groot verschil tussen.

Zwemveiligheid kinderen komende zomer

Nog een bangmaker is dat de kinderen niet zwemveilig zullen zijn door alle lockdowns, sluitingen en maatregelen. Het bijzondere is dat er in een normale situatie altijd verteld wordt dat een kind zwemveilig is met een A, een B en een C diploma. Wanneer de zwemveiligheid in het geding komt door een stop van 3 weken moet je je afvragen of de zwemveiligheid in het algemeen niet te wensen overlaat.

Covid19 heeft ons in een tijd geplaatst waar ondernemers veel moeten schakelen. Dit valt niet te ontkennen. Laten we echter onszelf niet gek laten maken door onjuiste verhalen. Daar zit niemand op te wachten!

Gepubliceerd door damianvanoortmerssen1970

Ik ben een vakgek op het gebied van zwemles. Bied graag de helpende hand aan klanten om samen tot iets moois te komen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: