De rechter besloot dat zwemles onder onderwijs valt

De uitspraak over de controle van het Corona Toegangsbewijs van de voorzieningenrechter Midden-Nederland op 28 december in een zaak rondom het leszwemmen in een zwembad in Hilversum leidt tot onrust. In deze zaak oordeelde de rechter dat zwemles onder onderwijs valt. De uitspraak en de impact daarvan wordt bestudeerd door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Naar verwachting zal van hieruit snel kunnen worden aangegeven wat de gevolgen zijn voor andere zwembaden.

Vooralsnog blijven de huidige regels en protocollen gewoon van kracht aangezien de uitspraak alleen reikt tot het betreffende zwembad in Hilversum; Zwembad ’t Gooische Bad.

Zodra er meer duidelijkheid is zal dit uiteraard zo snel mogelijk gecommuniceerd worden en worden de protocollen hier eventueel op aangepast.

Wat vreemd is dat de zwembadbranche hier content mee is. Het scharen onder onderwijs heeft ook impact op de zwemles op zich. Vaak hoor je ouders zeggen dat kinderen na het behalen van het diploma op een sport mogen. Eindelijk uit dat warme zwembad. Wanneer ze erop gewezen worden dat een regenachtige ochtend langs een voetbalveld geen pretje is zien ouders het punt. Zwemles is sport! Een sport waarbij kinderen leren hoe ze veilig in en om water kunnen bewegen. De vraag is dus, wil je kinderen leren veilig te zijn of wil je kinderen laten bewegen waarbij ze nog iets leren ook? We komen erop terug!

Gepubliceerd door damianvanoortmerssen1970

Ik ben een vakgek op het gebied van zwemles. Bied graag de helpende hand aan klanten om samen tot iets moois te komen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: